Fries wint 50.000 euro op 538

Icoon RadioEen inwoner van Friesland heeft vanmiddag 50.000 euro gewonnen op radio 538. Hij was degene die de zogenoemde Mr. X ontmaskerde in de 53j8.

De onbekende Mr. X reisde de afgelopen negen dagen door het land en gaf vooral via Radio 538 aanwijzingen over waar hij aangetroffen kon worden. Vandaag moest hij de elf steden in Friesland bezoeken. Even na 15.00 uur kwam de melding dat Mr. X aangehouden was door de Fries Gerard Andela met de mededeling 'Ik stop de 5-3-jacht.' Het leverde hem een cheque van 50.000 euro op.

De identiteit van Mr. X blijft nog geheim. Radio 538 houdt de mogelijkheid open dat hij nogmaals wordt losgelaten met een nog nader vast te stellen geldbedrag.

De actie was een reclamestunt van 1888 Nummerinformatie. Ook via dat nummer kon men informatie verkrijgen over waar Mr. X vertoefde en waaraan hij mogelijk te herkennen was. Toezichthouder van de telecomsector OPTA verbood vrijdag op straffe van een boete van 5.000 euro per dag dat er via dat nummer nog langer betaald info over het spel kon worden ingewonnen. Voor de consument moet het volgens OPTA duidelijk zijn welk type nummers je waarvoor belt. Een serieus infonummer mag je niet gebruiken voor belspelletjes.



De winnaar en Mr. X (foto: 538)

Met dank aan bastiaanuhl voor de submit.