Vals alarm voor foto's op 112-site Almere

Icoon OpmerkelijkTwee inwoners van Almere zijn opgepakt omdat ze geregeld voor niets hulpdiensten zouden hebben opgetrommeld. Het gaat om een 25-jarige man en een jongen van 14. De jongste heeft inmiddels bekend meerdere valse meldingen te hebben gedaan, zodat hij mooie foto's kon maken voor de website www.112-almere.nl.

De politie kreeg argwaan toen ze maandagavond de 14-jarige foto's zagen maken van een grote zoekactie in het water van de Beatrixsluis. Er was een tip binnengekomen dat daar een kind te water zou zijn gesprongen. Een ambulance, boten, duikteam en helikopter met infraroodapparatuur werden ingezet voor de naar later bleek valse melding.

''Eén van de agenten rook onraad, omdat hij de 14-jarige de zoekactie zag fotograferen. Eerder die dag had hij hem ook al zien staan toen de politie ten onrechte naar een brand in een manege was gestuurd.'' Afgelopen weekeinde was de jongen ook al aanwezig bij een valse melding over een jongen die zijn moeder zou hebben neergestoken.

De politie wil alles uit de kast halen om de kosten van al het overbodige werk op de twee te verhalen. De 25-jarige verdachte ontkent overigens iedere betrokkenheid.

De website laat zelf in een reactie weten: ''Wij van de website 112-almere hebben niks te maken met de genoemde valse 112 meldingen. De twee opgepakte jongens zijn wel bekenden maar werken uitsluitend voor zichzelf.''