Neprechercheurs bestelen man tijdens 'huiszoeking'

Icoon PolitieEen 58-jarige man uit het Gelderse Ermelo is thuis bestolen door twee personen die zich voordeden als rechercheurs. De daders zijn met een onbekend geldbedrag verdwenen.

Om 20.00 uur werd er bij het slachtoffer aangebeld. Twee onbekende mannen beweerden van de politie te zijn, en wilden een huiszoeking uitvoeren. Ze sommeerden de bewoner in een andere kamer plaats te nemen. Het slachtoffer protesteerde aanvankelijk wel tegen dit onverwachte bezoek, maar toen de oplichters hem herhaaldelijk verzochten om te blijven zitten en aan 'het onderzoek' mee te werken, ging hij overstag.

Het pasje dat de daders aan de Ermeloër lieten zien, heeft daaraan bijgedragen. Een politiewoordvoerder vertelt dat zij dat heel vluchtig deden, en het kaartje net zo goed van de lokale bibliotheek kan zijn geweest. De huiszoeking nam in totaal 20 minuten in beslag, waarna de nepagenten hun slachtoffer bedankten voor zijn medewerking en hem nog een goede dag toewensten.

Volgens de politie komt het zo nu en dan voor dat oplichters zich uitgeven voor medewerkers van energie- of waterleidingbedrijven, maar nepagenten zouden een uitzonderlijk verschijnsel zijn. Inmiddels hebben echte rechercheurs een onderzoek ingesteld naar de beroving.