Vonnis Duitse kannibaal bevestigd

Icoon OpmerkelijkDe levenslange celstraf voor de Duitse 'Kannibaal van Rotenburg' is definitief. Het hoogste Duitse gerechtshof voor strafzaken besloot vrijdag dat Armin Meiwes de rest van zijn leven achter de tralies blijft.

Hij heeft een kans op vervroegde vrijlating, maar pas na vijftien jaar en alleen als hij echt voor niemand meer een gevaar vormt. Die kans is volgens deskundigen klein.

Meiwes heeft bekend in maart 2001 een man te hebben vermoord en vervolgens in stukken te hebben opgegeten. Hij had zijn slachtoffer via internet leren kennen en had zijn toestemming hem te doden en te verorberen.

De computerdeskundige nodigde zijn slachtoffer Bernd Jürgen Brandes in 2001 thuis uit in zijn huis in Rotenburg. De twee mannen hadden seks met elkaar, waarna Meiwes de penis van Brandes afsneed. Samen bakten ze het lid en aten het op. Later stak Meiwes zijn hevig bloedende slachtoffer met een mes in de keel en sneed hij andere lichaamsdelen af.

Meiwes heeft bekend dat hij in totaal 20 kilo van Brandes' vlees heeft opgegeten. Hij at er meestal aardappeltjes met een peper- of wijnsausje bij.