Moszkowicz eist moderatie website Quote

Advocaat Bram Moszkowicz eist dat de directie van Quote Magazines haatdragende en beledigende reacties jegens zijn persoon op de website Quotenet verwijdert. De reacties komen voort uit stellingen van Quote-hoofdredacteur Jort Kelder. Kelder meent dat Moszkowicz de verdediging van vermeend topcrimineel Willem Holleeder moet neerleggen.

Voornaamste reden daarvoor is het feit dat Moszkowicz in het verleden ook raadsman was van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Deze is volgens justitie jarenlang afgeperst door Holleeder. De voormalig Heinekenontvoerder werd dinsdag precies een jaar geleden gearresteerd op verdenking van afpersing van diverse zakenlieden.

Moszkowicz deed maandag aangifte tegen Kelder wegens smaad en laster. Directe aanleiding hiervoor waren uitlatingen van de journalist in het radioprogramma Stand.nl. Kelder zei daarin onder meer dat Holleeder en Moszkowicz ''maffiamaatjes'' zijn. Kelder vindt dat de advocaat zich schuldig maakt aan belangenverstrengeling en heeft bovendien sterke vermoedens dat hij zijn geheimhoudingsplicht jegens wijlen Endstra heeft geschonden, ten faveure van Holleeder.

Moszkowicz heeft advocaat H. Loonstein in de arm genomen. Die heeft de directie van Quote per brief gesommeerd een einde te maken aan het ''klakkeloos beledigen'' van Moszkowicz op de site en ''de reeds geplaatste beledigingen'' onmiddellijk te verwijderen.

Op de site van Quote staat inmiddels te lezen dat aan deze eis géén gehoor wordt gegeven.