Twee man vast na dodelijk ongeluk in Wapenveld

Icoon OngelukIn verband met het dodelijke auto-ongeluk vrijdagavond in Wapenveld, waarbij drie jongeren de dood vonden, zijn twee mannen in arrest genomen. Gisteren en vandaag zijn ze verhoord en ook vannacht blijven ze nog vastzitten. Het gaat om twee inwoners van Heerde van 19 en 20 jaar oud. Morgen zullen ze worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het ongeval vond plaats tijdens een wilde achtervolging. De twee arrestanten werden vrijdag vlakbij de plaats van het ongeluk aangehouden. Ze kenden de slachtoffers. De twee bestuurden auto's die door de slachtoffers met hoge snelheid waren ingehaald. De inzittenden van deze auto's en de slachtoffers hadden elkaar kort daarvoor bij een jeugdhonk in Wapenveld gezien.

Het is nog onbekend hoe de auto met de slachtoffers precies van de weg is geraakt. Wel is duidelijk dat de wagen met hoge snelheid tegen een boom botste, in tweeën brak en deels in brand vloog. De slachtoffers werden uit de auto geslingerd. In ieder geval vonden daarbij de broers Klaas Jan (21) en Arend Willem (18) Mensink en hun buurjongen en kameraad Hendrik Jan Draaijer (22) de dood. Het enige vrouwelijke slachtoffer, de 19-jarige José Berghorst, ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis.

De twee aangehouden bestuurders zijn volgens een politiewoordvoerder kennissen van de slachtoffers. Van de twee vriendengroepen is bij de politie bekend dat ze in december een conflict hadden. Dat ging over een meisje dat zou zijn overgelopen van de ene naar de andere groep. In de nasleep daarvan is een vader van één van hen door iemand uit de andere groep opzettelijk aangereden. Al met al reden genoeg voor de politie om de zaak grondig uit te zoeken.