Seks op vakantie heftiger

Icoon ShockingUit een onderzoek van magazine Cosmopolitan is gebleken dat de Hollandse vrouw op vakantie in bed volledig de remmen los gooit. Eén op de vier vrouwen gaat daarin verder dan thuis. " De seks is wilder en platter omdat je je vakantieliefde hooguit één of twee keer ziet", zegt een van de ondervraagden.

Het onderzoek is gehouden onder vijfhonderd vrouwen tussen de 15 en 35 jaar. Ook blijkt uit het onderzoek dat vrouwen met een relatie thuis vaker een slippertje maken op vakantie dan thuis: één op de twaalf vrouwen maakt zich er schuldig aan. De Italiaan is de beste minnaar, al zijn ze wat opdringerig, aldus sommige ondervraagde vrouwen. Spanjaarden en Grieken doen het ook goed bij de dames. Van de opdringerige Marokkanen, Turken en Egyptenaren moeten ze maar weinig hebben.

Voor stelletjes die op vakantie gaan samen, is het een ware test omdat dan vaak ergernissen aan de oppervlakte komen. Het begint al op de heenreis, ja je raadt het al:kaartlezen. Daarna volgt het flirten met een ander. Geld en het bellen naar huis worden ook als irritant beschouwd.

Maar tegenover al die negatieve dingen zijn er ook veel positieve dingen. Ruim tachtig procent van de ondervraagden ervaart samen een paar weekjes buitenland als een ware oppepper voor de relatie. De helft vindt haar partner super romantisch. En, natuurlijk, ruim de helft zegt meer seks te hebben. Met de eigen partner.