Israël breekt eigen gevechtspauze

Icoon OorlogIsraëlische gevechtsvliegtuigen hebben nabij het dorpje Taibe in het Zuiden van Libanon aanvallen uitgevoerd. Hiermee heeft Israël zich niet gehouden aan haar woord. Eerder kondigde het land namelijk aan dat het 48 uur lang geen luchtaanvallen zou uitvoeren op Libanon. Enkele uren later vonden de luchtaanvallen op Taibe plaats.

Israëlische media ontkennen de luchtaanvallen. Het leger heeft echter laten weten dat de luchtaanvallen wel zijn uitgevoerd, maar dat er geen gerichte aanvallen op iets of iemand zijn uitgevoerd. De luchtaanvallen waren bedoeld om de grondtroepen, die nog steeds operaties uitvoeren, te beschermen.

Ondertussen hebben Hezbollah-strijders een Israëlische tank aangevallen. Daarbij zijn 3 Israëlische soldaten lichtgewond geraakt.

Een algeheel staakt-het-vuren lijkt nog ver weg. De Israëlische minister Amir Peretz van Defensie zei vandaag in het parlement (Knesset): "Wij moeten niet instemmen met een staakt-het-vuren dat direct van kracht wordt. Als er een onmiddellijk staakt-het-vuren komt, zullen de extremisten zich direct weer roeren. Een bestand brengt de extremisten terug naar de regio".