WK 2006: Uitslagen Groep D

Icoon WK 2006Portugal is op het WK Voetbal in Duitsland winnaar van groep D geworden. Portugal zegevierde vandaag met 2-1 over Mexico, waardoor het land op negen punten uit drie wedstrijden komt. Ondanks het verlies heeft ook Mexico zich geplaatst voor de volgende ronde. Dit doordat Angola tegen Iran niet verder kwam dan 1-1.

Portugal en Mexico maakten er in Gelsenkirchen een boeiend schouwspel van. Al in de zesde minuut zorgde Maniche met een mooie treffer voor de voorsprong voor de Portugezen. Een kleine twintig minuten later maakte Simão er middels een penalty 2-0 van. Weer vijf minuten later kwam Mexico via Fonseca op 2-1 en terug in de wedstrijd. In de tweede helft hadden beide ploegen kansen en miste Bravo een penalty voor Mexico. Ook werd zijn landgenoot Pérez nog met rood uit het veld gestuurd. Een uitgebreid wedstrijdverslag vind je op de WK-site van FOK!.

In het andere duel in groep D troffen Iran en Angola elkaar vandaag. Angola moest sowieso winnen om nog kans te maken op de volgende ronde, en dan lag het aan het resultaat van Mexico met hoeveel doelpunten verschil deze overwinning moest zijn. In de zestigste minuut zorgde Flávio voor het allereerste doelpunt van Angola op een WK ooit, maar een kwartier later kopte Bakhtiarizadeh alle Angolese dromen op een vervolg in het toernooi aan diggelen: 1-1. Ook van deze wedstrijd vind je een uitgebreid verslag op de WK-site van FOK!.

Portugal is dus overtuigend winnaar van groep D geworden. Dit betekent dat de Portugezen aanstaande zondag aantreden tegen de nummer twee van groep C. Wie dat wordt, vechten Argentinië en Nederland vanavond uit in een rechtstreeks duel. De nummer een van groep C treft in de achtste finales Mexico.