Man loopt rond met twaalf spijkers in hoofd

Icoon Opmerkelijk Een 33-jarige man heeft onder invloed van meta-amfetamines twaalf spijkers in zijn hoofd geschoten met een spijkerpistool. De man kwam een ziekenhuis in Oregon binnen en klaagde over hoofdpijn. De spijkers waren niet te zien toen de man voor het eerst werd onderzocht. De artsen waren dan ook verbaasd toen zij de röntgenfoto's bekeken.

De spijkers hadden een lengte tussen de 3,8 en de 5 centimeter. Er zaten er zes tussen het rechteroog en het rechteroor van de man. Twee andere spijkers zaten onder het rechteroor. De overige vier bevonden zich aan de linkerkant van de schedel. Toen de artsen de man om een verklaring vroegen, vertelde hij eerst dat hij een ongeluk had gehad met het spijkerpistool. Later gaf hij toe dat hij zichzelf met het apparaat van het leven wilde beroven.

De man is geopereerd en zal volgens de artsen geen ernstige klachten aan het spijkerincident overhouden. De spijkers hadden geen kritieke bloedvaten doorboord en de man was in opmerkelijk goede toestand toen hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Portland voor zijn operatie. Na de operatie is de man ondergebracht in een psychiatrische afdeling. Lang bleef hij daar echter niet. Een maand later vertrok hij alweer, tegen het advies van het personeel in.