Straat Nijmegen afgesloten na bekogeling politie

Icoon Politie De politie uit Nijmegen heeft vandaag een straat een uur lang af moeten sluiten omdat twee Nijmegenaren de politie met alles wat los en vast zat bekogelden. Uiteindelijk zijn de twee door een arrestatieteam ingerekend. Dit gebeurde onder grote belangstelling van voorbijgangers en omwonenden.

De politie werd vanmiddag door voorbijgangers gewaarschuwd dat iemand spullen uit een bovenwoning aan de Tweede Walstraat naar buiten aan het gooien was. Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de twee Nijmegenaren 'door het lint'.

De man en de vrouw gooiden vervolgens blikjes, bestek, kartonnen dozen, een kussen en andere troep uit het raam. Toen er twee ruiten in de omgeving waren gesneuveld vond de politie het mooi geweest. De straat werd afgezet, en het tweetal werd ingerekend.

De aanhouding verliep echter niet zonder slag of stoot. Toen de vrouw probeerde te ontsnappen door met haar blote voeten een ruit in te trappen, raakte ze aan haar voet gewond. Volgens een woordvoerder zal de politie het tweetal overdragen aan hulpverleningsinstanties. Over een aanleiding is overigens nog niets bekend.


Met dank aan FOK!ker DancingQueer (Oleg) voor deze foto!


Met dank aan Bibelot, YubYub en dennistd voor de submit.