Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 34

Icoon EredivisieVanmiddag stond de laatste speelronde in de Eredivisie op het programma. Ajax en FC Groningen plaatsten zich voor de Champions League play-offs, terwijl NAC Breda is veroordeeld tot het spelen van promotie-/degradatieduels.

Voorafgaand aan de laatste speeldag maakten nog drie ploegen kans op deelname aan de belangrijkste play-offs: Ajax, FC Utrecht en FC Groningen. Ajax had genoeg aan een remise in het uitduel bij RKC Waalwijk en met een 2-4 overwinning voldeden de Amsterdammers ruimschoots aan die eis. Anthony Lurling zette de thuisploeg nog op voorsprong, maar treffers van John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar (tweemaal) en Nourdin Boukhari brachten Ajax in veilige haven.

FC Groningen veroverde het laatste plaatsbewijs, omdat FC Utrecht haar eigen glazen ingooide door in de Galgenwaard met 1-4 van Willem II te verliezen. FC Groningen had daardoor genoeg aan een 1-1 remise bij FC Twente. Even leken de noorderlingen zelfs af te koersen op een overwinning (treffer van Yuri Cornelisse), maar vlak voor tijd zorgde Guilherme Afonso voor de gelijkmaker. FC Groningen speelt in de eerste ronde van de play-offs tegen nummer twee AZ, dat de reguliere competitie beëindigde met winst op SC Heerenveen: 2-4.

Feyenoord finishte als derde na een ingecalculeerde driepunter tegen het al gedegradeerde RBC Roosendaal: 2-0. De doelpunten van Dirk Kuijt en Pierre van Hooijdonk vielen pas laat. De Rotterdamse equipe ontmoet in de eerste ronde van de play-offs het als vierde geëindigde Ajax. Eerder dit seizoen was Feyenoord tweemaal de sterkste in de Klassieker.

NAC Breda zal het vege lijf moeten redden in de promotie-/degradatieduels, omdat PSV een passend afscheid in gedachten had voor de vertrekkende Guus Hiddink. De negentienvoudig landskampioen won met 2-6 in Breda. Jan Vennegoor of Hesselink en Jefferson Farfán scoorden beiden twee keer. NAC speelt eerst tegen Top Oss, en bij winst ontmoet het Helmond Sport of FC Volendam. Naast NAC komt ook Willem II uit in het verplichte toetje. De Tricolores kruisen de degens met FC Zwolle en spelen eventueel later tegen De Graafschap of VVV-Venlo.


Uitslagen Speelronde 34:

Zondag 16 april
FC Twente - FC Groningen 1-1
Roda JC - Heracles Almelo 2-1
SC Heerenveen - AZ 2-4
FC Utrecht - Willem II 1-4
RKC Waalwijk - Ajax 2-4
Feyenoord - RBC Roosendaal 2-0
Vitesse - NEC 1-1
ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 0-2
NAC Breda - PSV 2-6


De eindstand van de Eredivisie 2005/2006 kun je hier vinden.

-------------------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!