Australian Open: Krajicek naar derde ronde

Icoon Tennis Michaëlla Krajicek heeft zojuist de derde ronde van de Australian Open in Melbourne bereikt. De 17-jarige Nederlandse won in twee sets van de als 32e geplaatste Indiase Sania Mirza. De setstanden waren 6-3 en 7-5. In de eerste ronde zegevierde Krajicek ook al in twee sets, toen versloeg ze Kristina Brandi met 6-4 en 7-6.

In de eerste set brak Krajicek de service van de 19-jarige Mirza maar liefst viermaal. Zelf moest ze haar service echter ook twee keer inleveren. Er kwam uiteindelijk een stand van 5-3 op het scorebord, waarna Krajicek gelijk haar eerste setpunt verzilverde. In de tweede set liep Krajicek uit naar 4-2; vervolgens liet ze haar opponente echter slordig terugkomen tot 4-4. De 17-jarige gaf echter niet op en kwam uiteindelijk op 6-5. Op haar derde wedstrijdpunt haalde ze vervolgens de wedstrijd binnen.

Het is de eerste keer dat Krajicek de laatste 32 bereikt op een Grand Slam toernooi. Vorig jaar reikte ze in Melbourne tot de tweede ronde. Eerder dit jaar won de halfzus van Richard Krajicek het WTA-toernooi van Hobart en bereikte ze de samen met Peter Wessels de finale van de Hopman Cup. In de volgende ronde in Melbourne treft Krajicek de winnares van het treffen tussen de Française Emilie Loit en haar landgenote Amelie Mauresmo, die als derde geplaatst is.

Raemon Sluiter
Momenteel speelt ook Raemon Sluiter zijn partij in de tweede ronde. Hij treft de als 23e geplaatste Rus Igor Andreev. Sluiter won in de eerste ronde met 6-4, 2-6, 6-2 en 6-4 van de Tsjechische qualifier Pavel Snobel. Hier kun je live het scorebord van Sluiter - Andreev bekijken.

-
Kijk voor meer sportnieuws en uitslagen op de Australian Open op FOK!Sport!