Inbreker plast en doet de was

Alexxxxx had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen 26-jarige Angolees heeft op 19 augustus dronken op het toilet gezeten, op de bank zitten eten en daarna zijn vuile kleren in de was gestopt. Op zich mag dat, ware het niet dat hij niet in zijn eigen huis was. Een vrouw uit Leeuwarden werd gewekt door de man die in de deuropening van haar slaapkamer tegen haar stond te wauwelen.

De man was een willekeurige woning binnengedrongen via het balkon. Nadat de vrouw hem aansprak, verliet hij het huis. Hij nam nog wel een portefeuille met geld en betaalpasjes mee. De vrouw bleef achter met een tafel vol met broodkruimels, een flesje sladressing en een aangebroken pak yoghurt. Op de rand van het pak trof de politie dna-sporen aan van de verdachte.

Gisteren stond de man terecht. Hij ontkende echter op de zitting dat hij de inbraak heeft gepleegd. Ondanks dat er in meerdere huizen vingerafdrukken gevonden zijn, ontkende hij ook elders te hebben ingebroken. Slechts twee kraken gaf de man ruiterlijk toe. "Hij is een plaag voor de maatschappij", zo stelde officier van justitie Roelof de Graaf. Hij eiste dan ook 21 maanden gevangenisstraf voor de man. Al blijft het daar waarschijnlijk niet bij. De officier denkt namelijk dat de vijf inbraken het topje van de ijsberg zijn. De man pleegt al sinds 1997 diefstallen, inbraken en berovingen.