Sint heeft geen spijt van oorvijg

ShockingSinterklaas heeft er geen spijt van dat hij afgelopen zaterdag tijdens de intocht in Rijswijk een oorvijg heeft uitgedeeld aan een lastig knulletje. De knaap begon plotseling aan Sints lange witte baard te trekken en kreeg meteen een lel van de grote kindervriend.

Sinterklaas: ''Het was een spontane reactie. Ik heb er ook geen spijt van. Anders had ik deels of helemaal zonder baard gestaan. Dan zouden er mogelijk tientallen kindertjes zijn getraumatiseerd.'' De goedheiligman maakte tijdens zijn toespraak in winkelcentrum In de Bogaard wel melding van het voorval. Hij zei dat in Rijswijk duizenden lieve kinderen wonen maar ook één stout jongetje. Die zojuist heel erg hard aan zijn baard had getrokken en dat dit heel erg zeer deed. Dat hij daarom een tik had uitgedeeld. Sinterklaas: ''De oohh's waren niet van de lucht''.

Volgens sommigen had Sinterklaas zaterdag in Rijswijk wel wat weg van politicus Dick Jense; voormalig Tweede Kamerlid van Leefbaar Nederland en tegenwoordig raadslid voor de partij Onafhankelijk Rijswijk.