7-jarig jongetje overleden tijdens warming up

Tijdens de warming up is zaterdag, bij voetbalclub Vitesse Delft, een zevenjarig jongetje onwel geworden. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren maar hij is, nadat hij met spoed vervoerd is naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, later op de middag overleden. De precieze doodsoorzaak is nog onduidelijk. Zijn ouders waren getuige van het hele gebeuren.

Hij voetbalde in de F1 van Vitesse Delft, één van de grotere clubs in de stad. De club heeft de wedstrijden tot en met de dag van de begrafenis afgelast of verplaatst. Dat geldt ook voor alle officiële trainingen, meldt de club op haar website.

"We zijn allemaal zwaar aangeslagen", zegt Leen Poldervaart namens het bestuur van Vitesse Delft. "Dit maak je natuurlijk normaliter nooit mee bij een club. Jaren en jaren geleden bezweek er iemand tijdens een wedstrijd voor senioren. Maar bij een pupil verwacht je zoiets natuurlijk nooit. Diep tragisch." Vitesse Delft hield vanavond in samenwerking met jeugdzorg een bijeenkomst voor de leden. Ze zijn voorgelicht hoe ze dit het beste kunnen verwerken.

Door districtsmanager Sjaak van der Kroon van de KNVB is er toestemming gegeven om alle wedstrijden te onderbreken of af te gelasten. "We kennen voor zover ik weet geen standaardprocedure voor deze voorvallen. Het is voor zover ik weet nooit eerder voorgekomen in deze regio."

Dit is helaas niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Eerder dit jaar bezweken een 14-jarige C2-jeugdspeler van Festilent/Morgenzon uit het Brabantse Zeeland en een 16-jarige voetballer uit de A-jeugd van Noorderster in Oude-Pekela.