Adriaanse straft speler wegens kapsel

Co AdriaanseVoetbaltrainer Co Adriaanse heeft bij zijn nieuwe club FC Porto van zich doen spreken. De Zuid-Afrikaanse international Benni McCarthy kreeg vlak voor een wedstrijd te horen dat hij geschrapt was uit de opstelling. Reden: het rastakapsel van de spits stond Adriaanse niet aan.

"Van zo'n kapsel heb je alleen maar last bij het voetballen. Hij ziet helemaal niks", verklaarde de coach die vorig jaar nog het Alkmaarse AZ onder zijn hoede had. Daar had hij al eens de toenmalige aanvoerder Jose Fortes Rodrigues uit de selectie gehaald, toen die het waagde kritiek te hebben op de kwaliteiten van Adriaanse als coach. Het hoofd vol rastavlechtjes van voormalig Ajacied Benni was volgens de Nederlandse trainer in strijd met de disciplinaire code.

"Het was geen moeilijke beslissing. Iedere prof moet bepaalde zaken respecteren. Ook de allerbesten en allerduursten. Ik moet er ook nog wel twee keer over nadenken voordat ik hem dinsdag opstel tegen Glasgow Rangers", lichtte Adriaanse toe in sportblad A Bola.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!