Voetbal: Uitslag Nederland - Japan (WK -20)

WK -20Nederland is goed begonnen aan het WK onder de 20 jaar. In het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade werd in de eerste groepswedstrijd Japan met 2-1 verslagen.

Nederland kwam door een mooi opgezette aanval snel op voorsprong. Ibrahim Afellay bracht met een gericht schot al na zeven minuten de 1-0 op het scorebord. Na de voorsprong ging Nederland verder met aanvallen. Uitblinker Quincy Owusu stak na twintig minuten met een prachtige actie een groot deel van het veld over en bood Ryan Babel een niet te missen kans: 2-0. Nog binnen het half uur had Tim Vincken de 3-0 op zijn schoen, maar hij schoot een mooie pass van Owusu recht op de Japanse keeper. In de verdere eerste helft controleerde Nederland de wedstrijd en met goed positiespel werd het rustsignaal bereikt.

In de tweede helft begonnen beide elftallen afwachtend. Veel kansen werden er niet gecreëerd door Nederland, maar ook Japan wist de Nederlandse keeper Vermeer niet te testen. Na een uur spelen kwam Japan wat meer in de wedstrijd. Babel werd geen kans geboden en aanvoerder Maduro kon het spel moeilijk uitzetten. Na ongeveer zeventig minuten kwam Japan terug in de wedstrijd. Spits Hirayama van Japan wist knap een vrije trap in te koppen: 2-1. In het verdere verloop van de wedstrijd zette Japan meer druk op de Nederlandse verdediging. In de slotfase schoot Cullen van Japan een grote kans over en in blessuretijd wist Vermeer nog knap de 2-2 uit zijn doel te houden.

Door de winst pakt Nederland gelijk de koppositie in Poule A. Eerder op de dag kwamen Australië en Benin niet verder dan een 1-1 gelijkspel.