Gewonden door autobom in Madrid

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie mensen zijn vandaag gewond geraakt toen een autobom ontplofte in de Spaanse hoofdstad Madrid. De explosie vond rond 9.30 uur plaats in een industriegebied in het noordoosten van de stad.

Ongeveer een half uur voor de aanslag kreeg de Baskische krant Gara een waarschuwing uit naam van de Baskische afscheidingsorganisatie ETA. De politie had hierdoor de mogelijkheid het gebied af te zetten. De kracht van de explosie was echter zo groot dat enkele mensen gewond raakten. Zij werden geraakt door rondvliegend glas van gesprongen ruiten uit nabijgelegen gebouwen. De bom zou ongeveer twintig kilo aan explosieven bevat hebben.


De plaats van de aanslag
Bron: El Pais

De aanslag is een flinke tegenvaller voor de linkse regering. Het Spaanse parlement besloot vorige week nog de regering toestemming te geven vredesbesprekingen te beginnen met de ETA. Voorwaarde was wel dat de organisatie moest beloven de wapens neer te leggen. Sinds de ETA in 1968 zijn onafhankelijksheidsstrijd begon, heeft het geweld aan bijna 850 mensen het leven gekost.