'Verongelukte vliegers wilden kennis groeten'

Icoon Binnenlands nieuwsDe inzittenden van het vliegtuig dat gisteren in een woning in het Gelderse Kilder crashte wilden een kennis groeten. "Eerste pinksterdag kom ik overvliegen om je te groeten", had de directeur van een veevoederfabriek uit Lichtenvoorde tegenover één van zijn werknemers aangekondigd. De beide inzittenden, de directeur en zijn vriendin, kwamen bij het ongeval om.

De aangeslagen werknemer, die ooggetuige was van de crash, was gisteravond niet in staat te reageren. Een buurtbewoner vertelde hoe het ultralight vliegtuigje een nabijgelegen woning binnenvloog. "Vanaf de grond was goed te zien hoe de directeur en zijn vriendin vanuit het toestel zwaaiden. Mensen die het zagen gebeuren, riepen nog tegen elkaar: 'Nu moet hij snel weer optrekken, anders raakt hij het huis'. Mijn buurman heeft dus toe moeten zien hoe het toestel met zijn baas zich in het huis boorde", aldus Harrie Wezendonk uit Kilder.

Bij de crash werden de keuken en twee slaapkamers van de woning vernield. De bewoners, een wijnhandelaar uit Arnhem en zijn echtgenote, konden op tijd naar buiten vluchten. "Ik ben er onmiddellijk naartoe gerend, maar op dat moment was het al een grote vuurzee. Er viel werkelijk niets meer te redden", aldus Wezendonk.

Vliegtuigcrash in Kilder (Gelderland)
De getroffen woning raakte zwaar beschadigd door de crash