Oud tijdschrift blijkt 10.000 dollar waard

lizardtattoo herschreef en submitte het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsHet bedrijf Intel was wanhopig op zoek naar een oude editie van het tijdschrift Electronics. Een man die al tientallen jaren oude tijdschriften bewaarde onder de vloerplanken van zijn huis profiteerde van deze zoektocht door 10.000 dollar op te strijken.

Intel wilde het tijdschrift graag in haar bezit krijgen omdat in het nummer van 19 april 1965 een artikel had gestaan van de hand van Gordon Moore, voormalig chief executive van het bedrijf. In het artikel had Moore destijds voorspeld dat het aantal transistors op een chip ieder jaar zou verdubbelen. Deze voorspelling zou later bekend komen te staan als Moore's Law. Intel wilde het artikel graag in het Intel-museum opnemen, maar het tijdschrift was nergens meer te vinden. Ten einde raad werd een advertentie op eBay geplaatst.

David Clark was al jaren bezig zijn vrouw tot wanhoop te drijven door stapels oude tijdschriften te bewaren, in de hoop dat ze ooit nog eens iets waard zouden blijken te zijn. Hij bewaarde ze onder de vloerplanken in zijn huis in Surrey (Groot-Brittannië). Intel zal het tijdschrift binnenkort ophalen en het paar een cheque overhandigen.