Michael Palin zet reiskoffers in de kast

Icoon Media nieuwsVoormalig Monty Python Michael Palin gaat stoppen met het maken van reisreportages. Een Himalaya-reeks die afgelopen jaar werd uitgezonden door de Britse omroep BBC is de laatste, zo laat de acteur en presentator weten. Palin (61) kluisterde de afgelopen decennia miljoenen kijkers aan de buis met zijn avonturen rond de wereld.

"Het is genoeg geweest", stelt Palin. "Ik kan de Himalayareeks nooit overtreffen. Wij werkten daar met een geweldige ploeg en ik geloof niet dat ik ooit nog zoveel geluk zal hebben". De presentator voelt zich daarbij te oud voor een nieuwe serie. Inclusief de voorbereiding kost het produceren van een reeks al gauw twee jaar. Palin trad in de voetsporen van Phileas Fogg, hoofdpersoon uit Jules Vernes 'Reis om de wereld in 80 dagen', en schrijver Ernest Hemingway, reisde van Noordpool naar Zuidpool en rond de Stille Oceaan en doorkruiste de Sahara en het Himalaya-gebergte.

In de laatste serie ontmoette Palin onder meer de Tibetaanse Dalai Lama. "Ik ken jou, je bent wel eens op televisie", zei de geestelijke bij de begroeting. Voordat de presentator furore maakte met reisprogramma's maakte hij deel uit het komisch gezelschap Monty Python. Hij speelde als acteur mee in films als Life of Brian, A Fish Called Wanda en Monty Python's The Meaning of Life.

Michael Palin
Michael Palin in de Himalaya