Trajectcontrole A2 pas in juni gerepareerd

Icoon Binnenlands nieuwsDe trajectcontrole langs de A2 die begin maart door onbekenden in brand werd gestoken zal pas in juni of juli weer werken. Dat meldt het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie. Vanwege het specialistische karakter van de soft- en hardware is een eerdere reparatie niet mogelijk.

Door de sabotage loopt de overheid miljoenen euro's aan snelheidsbekeuringen mis. Daarbij kost de vervanging van de apparatuur naar schatting 250.000 tot 300.000 euro. Een woordvoerder spreekt van een criminele daad. "Het is ontzettend vervelend dat dit systeem is lamgelegd. Het gaat ons niet om de inkomsten, maar om de veiligheid op de A2. Door de trajectcontrole gebeurden daar aantoonbaar minder ongelukken." Met een mobiele camera en een videoauto worden er overigens nog wel controles uitgevoerd.

De vernieling van de regelkasten werd op diverse internetsites luid bejubeld. Flitsservice.nl plaatste een reeks foto's van de zwartgeblakerde apparatuur. Het trajectcontrolesysteem stond sinds eind vorig jaar op de desbetreffende plek. Iedere dag overschreden ongeveer 1400 bestuurders de maximumsnelheid.

Uitgebrande trajectcontrole op de A2
De regelkasten werden op 9 maart uitgebrand aangetroffen