Juridische strijd rond Terri Schiavo duurt voort

Mad-MonKey had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaans Hof van Beroep heeft geoordeeld dat de voeding van comapatiënte Terri Schiavo niet hoeft worden te hervat. Het Hof schaart zich daarmee achter een eerdere uitspraak van een federale rechter. De ouders van de 41-jarige vrouw, die sinds vijftien jaar in coma ligt, hadden een spoedprocedure aangespannen.

Het drie leden tellende panel van rechters nam de beslissing met twee tegen een. Bob en Mary Schindler, de ouders van Schiavo, lieten in een reactie via hun advocaat weten de beslissing verder te willen aanvechten. Ze vrezen dat hun dochter, die vrijdag werd losgekoppeld van sondevoeding, elk moment kan overlijden.

Het juridisch getouwtrek tussen de echtgenoot en de ouders van de zwaar gehandicapte Schiavo duurt nu al zeven jaar. Inmiddels hebben zeventien rechters zich over de zaak gebogen. De zaak heeft tot heftige debatten in de VS geleid. Vooral religieuze en conservatieve Amerikanen roeren zich, omdat zij het stopzetten van de voeding als moord beschouwen. President Bush tekende maandag een spoedwet van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die behandeling van de kwestie door federale rechters mogelijk maakte.