Pitbull op de vlucht voor de doodstraf

Icoon opmerkelijk nieuws Volgens de hondenwacht in Massachusetts is een pitbull, genaamd Zippy, met zijn eigenaar op de vlucht nadat de rechter heeft bepaald dat de hond afgemaakt moet worden. Timothy Houlihan, die één van de hondenwachters is die de taak heeft om de pitbull te vangen, zegt dat de hond en zijn eigenaar alweer naar een andere plek zijn verhuisd.

Op 4 mei viel Zippy de hondenwachter William Wyatt aan toen hij een boete aan het schrijven was. Wyatt schreef de boete uit omdat de hond niet aangelijnd was. Nadat Wyatt gebeten was, wilde hij ervoor zorgen dat Zippy afgemaakt werd. Drie weken later werd dit wettelijk goedgekeurd. De eigenaar van de hond ging vervolgens in beroep en beweerde dat de hond nooit iemand zou bijten.

Toen het beroep in september werd ingediend, bepaalde de rechter dat de hond mocht blijven leven op voorwaarde dat Zippy altijd aangelijnd moest worden en gehoorzaamheidslessen zou nemen.

In oktober werd de eigenaar naar de rechtbank teruggeroepen nadat hij verzuimde te bewijzen dat de hond gehoorzaamheidlessen had genomen. In november heeft Zippy vervolgens een 70-jarige vrouw gebeten. Daarop heeft de rechter beslist dat de hond onmiddellijk afgemaakt moest worden. Sindsdien zijn eigenaar en hond nergens te bekennen.

Zippy is voor het laatst gezien in de plaats Sandwich. "Wij zullen die hond vinden, zelfs als het jaren gaat duren. Wij zullen niet opgeven en wij zullen Zippy naar gerechtigheid brengen", aldus de hondenwachter Houlihan.