Belastingdienst vraagt 3-jarige om aangifte

De 3-jarige Romy Brouwers uit het Brabantse Engelen heeft van de belastingdienst een uitnodiging ontvangen. De dienst wil haar behulpzaam zijn met aangeven van omzet en inkomsten. Bovendien wil de belastingdienst dat de 'jonge onderneemster' vanaf 1 januari 2005 haar inkomsten als ondernemer elektronisch aangeeft.

''Om u te helpen bij uw voorbereidingen, ontvangt u bij deze brief een brochure over elektronisch aangeven. U kunt daarnaast natuurlijk uw belastingadviseur en softwareleverancier raadplegen'', zo las de moeder van Romy in een brief die aan haar dochter gericht was. Eerst dacht ze aan een foutje, haar man is namelijk wél ondernemer, maar bij controle van het sofinummer bleek dat de brief wel degelijk voor de peuter bestemd was.

De Belastingdienst laat bij monde van woordvoerder Marcel Homans weten ''het grappig te vinden dat de kleine Romy al zo vroeg geïnformeerd is''. De standaardbrief is naar bijna twee miljoen ondernemingen gestuurd. ''Het zou raar zijn als het allemaal goed zou zijn gegaan'', aldus Homans.


Of Romy voortaan digitaal aangifte wil doen