OS: Zilver voor hockeyheren

Icon Sport - OS Athene 2004De Nederlandse hockeyheren hebben hun titel op de Olympische Spelen niet weten te prolongeren. Nadat ze in 1996 en 2000 de titel wonnen ging deze dit jaar naar Australië. De wedstrijd werd beslist door een golden goal aan het einde van de eerste verlening.

In de 28ste minuut kwam Nederland op 1-0 via Ronald Brouwer, die de keeper knap omspeelde. Deze voorsprong konden ze vasthouden tot de rust, maar na rust maakte Australië al snel gelijk via Brooks, die doelman Guus Vogels met een harde backhand passeerde.

Ondertussen was de Nederlandse sterspeler Teun de Nooijer geblesseerd geraakt, een ware aderlating voor de ploeg. Australië drukte Oranje steeds verder terug, maar vooral dankzij goed werk van Vogels kwamen ze niet tot scoren. Er moest dus een verlenging komen, waarin Nederland iets beter speelde. Uit een makkelijk gegeven strafcorner in de laatste seconde was het echter Dwyer die de beslissende goal maakte. Hierdoor wonnen de Nederlandse mannen, net als hun vrouwelijke collega's gisteren, een zilveren medaille.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!
Submitter:  Bron: Studio Sport