Jury met Oprah veroordeelt man voor moord

Icoon Showbiz nieuwsEen jury met de Amerikaanse talkshow-ster Oprah Winfrey heeft een 27-jarige man voor moord veroordeeld. De man moet nu rekening houden met een celstraf van 45 jaar. Winfrey was afgelopen maandag opgeroepen om in de jury zitting te nemen. Miljardaire Winfrey ontving ruim 17 dollar per dag voor haar civiele plicht.

De jury had ruim twee uur nodig om tot het besluit te komen. In een commentaar noemde Winfrey het gebeuren een grote 'reality check'. "Wanneer je leven op een dergelijke manier kruist met de levens van anderen is het voor altijd veranderd" meende de populaire tv-ster. Ze hekelde de enorme media-aandacht. "Dit gaat niet over Oprah, feit is dat er iemand is vermoord."

Aanklager Kathy Van Kampen had niet het idee dat het mediaspektakel invloed heeft gehad op het proces. Jurylid Suzanne Goodman was het daarmee eens. "Het was erg leuk, alsof we in Oprah's show waren", vond Goodman, die met andere juryleden waarschijnlijk volgende week echt zal verschijnen in Winfrey's programma.