Sollicitanten naakt gefilmd

Tenminste 82 vrouwen zijn geheel of gedeeltelijk naakt gefilmd terwijl ze zich aan het omkleden waren in de bedrijfskleding van Hooters. De vrouwen solliciteerden naar een baan bij een Hooters-restaurant in Los Angeles. De bedrijfskleding van Hooters bestaat uit oranje hotpants en een wit topje.


Wat Hootersdames in bedrijfskleding

De zaak kwam aan het licht nadat de politie 180 video bestanden van de computer van de voormalige manager, de 32-jarige Juan Aponte, had gehaald. De politie heeft de vrouwen, variërend in leeftijd van 17 tot 25 jaar, achterhaald door video's van de vrouwen te vergelijken met de foto's die bij de sollicitatie formulieren zaten. Waarschijnlijk zijn niet alle vrouwen gefilmd, aangezien er in die periode ongeveer 1200 vrouwen hebben gesolliciteerd.

De vrouwen die door de politie zijn ondervraagd waren ontdaan toen ze met de videobeelden werden geconfronteerd. "Ze zijn enorm kwaad en emotioneel, ze hadden absoluut geen idee van de opnamen", aldus politiewoordvoerder Rudy Lopez. De advocaat van Aponte meldt dat zijn cliënt volledige medewerking heeft beloofd en dat Hooters hier volledig buiten staat.

Aponte is nog niet gearresteerd, maar de politie denkt binnen enkele dagen de aanklachten tegen Aponte rond te hebben.