Zwangere vrouw vermoord om foetus

Arno, Kopspijkers en 1034247 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige vrouw die haar man ervan had overtuigd dat zij zwanger was heeft een 21-jarige vrouw gedood en de foetus uit de dode vrouw gesneden. Dat hebben de authoriteiten in het Amerikaanse Oklahoma maandag gemeld. De vrouw zal worden aangeklaagd voor dubbele moord.

Carolyn Simpson, op het moment van overlijden zes maanden zwanger, werd in een veld op 160 kilometer afstand van de stad Oklahoma gevonden door een jager. Ze was door het hoofd geschoten. De vrouw was op 22 december voor het laatst gezien toen zij een casino in Okemah verliet. Mogelijk was zij toen in het bijzijn van haar moordenaar, Effie Goodson. De twee kenden elkaar net een maand.

Goodson bracht de volgende dag een dode foetus naar een ziekenhuis in Holdenville. Ze gaf aan de moeder te zijn, maar onderzoek wees uit dat ze nooit de moeder kon zijn. Ze werd daarop aangehouden. In de maanden daarvoor had ze diverse mensen verteld dat ze een kind verwachtte. Ook haar man geloofde haar verhaal.

Onderzoekers zeggen nog niet op alle vragen antwoord te hebben. Zo zou het motief voor de slachtpartij nog onduidelijk zijn. Wel is al duidelijk dat ze zal worden aangeklaagd voor tweevoudige moord. De rechtbank in Oklahoma heeft al eerder bepaald dat aanklachten voor moord op een foetus mogen worden ingediend mits de foetus buiten de baarmoeder had kunnen leven. Algemeen wordt aangenomen dat een foetus na 24 weken levensvatbaar is.