Tekst Eminem onderzocht door geheime dienst

De Amerikaanse geheime dienst onderzoekt momenteel of er actie moet worden ondernomen tegen een nummer van de rapper Eminem. Met de tekst van het lied zou de artiest mogelijk de Amerikaanse president Bush in gevaar brengen.

De tekst komt van uitgelekte opnamen van nieuwe Eminem-nummers, die momenteel over het internet worden verspreid. In het nummer, met de titel "We zijn Amerikaan", rapt Eminem: "Geld, ik rap niet voor dode presidenten. Ik zie de president liever dood."

Het zou gaan om een nummer dat nog niet klaar is voor verkoop. "Dit is een onafgemaakt nummer, dat of verloren of gestolen is," aldus een woordvoerder van de rapper. "Er is nog niet bepaald wanneer, hoe of of het daadwerkelijk zou worden gebruikt."

Een onderzoek van de geheime dienst is echter standaard als een bedreiging aan het adres van de president wordt ontdekt. "Dode presidenten" is echter raptaal voor 'geld', vanwege de afbeeldingen van dode presidenten op het Amerikaanse geld. Eminem zou dus niet de dood van de Amerikaanse president zelf bedoelen.