[update] 'Edwin Diergaarde naar Radio 538'

Qua transfers in de radiowereld blijft het niet bij Ruud de Wild, Rob Stenders of Jeroen van Inkel. Radio 538, die Van Inkel niet wil laten gaan en De Wild graag wil binnenhalen, is naar verluidt in onderhandeling om TROS-DJ Edwin Diergaarde binnen de gelederen te krijgen. Dit meldt Medianieuws Weblog.

Diergaarde is momenteel presentator op zaterdagochtend en -avond bij Radio 3FM. Hij presenteert daar het gouwe ouwe programma "Week-op Weekend" en het danceprogramma "Ministry of Beats". Daarnaast vervangt hij doordeweeks Ruud de Wild bij diens afwezigheid.

Diergaarde begon in de jaren '90 bij Veronica op 3FM, waar hij onder andere Goud van Oud presenteerde, en stapte nog voor 2000 over naar de TROS.

Radio 538 zou hem willen hebben voor de presentatie van Greatest Hits. Dat wordt nu door Dennis Ruyer gedaan, maar deze is al een tijdje de 'hoofd'-DJ in de middag, nu Jeroen van Inkel met ziekteverlof thuis zit. Als Van Inkel naar Veronica gaat, wordt de middag Ruyers vaste plek en kan Diergaarde het gat in de ochtend opvullen.

UPDATE 23:00 uur

Radio 538 ontkent dat het station in gesprek is met Diergaarde. "Er klopt niets van", is het korte, maar duidelijke commentaar van een woordvoerder.