Youp van 't Hek geëerd met bronzen buste

Youp van 't HekCabaretier Youp van 't Hek krijgt van het Amsterdamse theater Carré een 'eervolle bronzen buste'. Dat maakte het theater vandaag bekend. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn "tomeloze inzet en prestaties met zijn cabaretprogramma's". Van 't Hek mag de prijs volgende week maandag in ontvangst nemen.

Youp van 't Hek bevindt zich in een select gezelschap. Slechts enkele cabaretiers gingen hem voor, namelijk Toon Hermans, Herman van Veen, Freek de Jonge en actrice Bep Nooy. De buste krijgt na de renovatie een plaats in het vernieuwde Carré.

Youp van 't Hek begon zijn loopbaan als cabaretier in 1982 met zijn eerste show 'Man vermist'. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit het Nederlands cabaretlandschap. Zijn voorstelling 'De wereld draait door' brak eind 2001 de bezoekersrecords van Carré. In totaal bezochten 60.000 mensen de show, verdeeld over 30 avonden.

Momenteel is Youp van 't Hek op tournee met zijn nieuwste show, 'Prachtige paprika's'. Deze tournee duurt nog tot en met juni 2004.