Krakende hofnar in Kasteel Almere opgepakt

andre had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Almere heeft vanochtend hofnar Znorrie uit het Kasteel van Almere gehaald en gearresteerd. Znorrie had vanochtend om 6.00 uur er zijn intrek genomen omdat hij het oneens is met wat er met het onafgebouwd kasteel gebeurt, helemaal niets namelijk.

Het Kasteel van Almere had oorspronkelijk een prachtig gelegen kasteel met vier sterren hotel moeten worden, maar sinds het faillissement van projectontwikkelaar Blom ligt de bouw ervan stil. De huidige eigenaar, Pakhuis, een dochter van de Rabobank, weet niet goed wat ze met het miljoenenproject aan moet. Om het deels afgebouwde pand aantrekkelijk te houden voor potentiële kopers wordt het kasteel wel schoon gehouden. De schoonmakers troffen de hofnar vanochtend aan.

De hofnar had per brief zowel de officier van justitie als burgemeester Jorritsma vooraf op de hoogte gesteld van zijn actie. De verraste schoonmakers echter probeerden Znorrie eerst met dreigementen weg te krijgen, toen dat niet lukte werd de politie gewaarschuwd. Zes man sterk lukte die het om zonder geweld de hofnar uit het kasteel te krijgen.

De hofnar zal nu 'het zich bevinden op verboden terrein', ten laste worden gelegd. Ook wacht hem straf voor het vernielen van een toegangsslot.

Znorrie: "Laat de gemeente het kasteel zelf afbouwen zodat alle Almeerders er wat aan hebben. Maak er desnoods een leer-werkproject van, of laat werkelozen het afmetselen. Maar laat het niet zo liggen dat Almeerders er alleen op afstand omheen kunnen fietsen."

-
Meer over Kasteel Almere