Britse artsen in actie tegen seksrage

srblackbird en Jan Martijn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwste Britse seksrage, "dogging", veroorzaakt de laatste tijd een enorme toename van het aantal seksueel overdraagbare ziektes. Dogging is het in het openbaar seks hebben en vreemden uitnodigen toe te kijken en/of deel te nemen. Om te zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt, hebben artsen uit het gebied Medway in Kent besloten actie te ondernemen. Door middel van een website proberen de artsen bezoekers te wijzen op de risico's van de onveilige seks.

Via het internet en/of de sms geven de Britten elkaar de geheime dogging-locaties door. Inmiddels heeft een site die het doggen promoot al meer dan 25.000 leden. De medische dienst beweert dat er een duidelijk verband bestaat tussen de nieuwe hype en de toename van ziektes als chlamydia, syfilis, hepatitis en gonorroe. Normaal gesproken zijn het aantal hepatitisbesmettingen er niet meer dan twee, het laatste half jaar waren dit er echter vijftien.

Dogging is een term die de politie heeft bedacht, omdat mensen die op de seksuele activiteit worden betrapt vaak beweren dat ze "alleen maar de hond uitlaten" (walking the dog).