Hockey: Nederlands team scoort viermaal in zes minuten

Arjen en FrENZEL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlands mannen hockeyteam is het toernooi om de Champions Trophy in Amstelveen goed begonnen. Voor 5000 toeschouwers werd India met 4-3 verslagen. Lang zag het er echter naar uit dat het anders zou aflopen.

In de eerste helft kwam Nederland niet tot scoren, eenmaal raakte Bram Lomans uit een strafcorner de paal. De Indiërs wisten echter ook het net niet te vinden, de ruststand was derhalve 0-0.

In de tweede helft scoorde India uit een strafcorner via Jugraj Singh een fraaie treffer (0-1). India counterde vervolgens Oranje via tweemaal Deepak Thakur naar een nog grotere achterstand (0-3).

Pas zes minuten voor tijd scoorde Rob Reckers de eerste Nederlandse treffer. Een minuut later was het Taeke Taekema die met een tip-in de aansluitingstreffer maakte. Nederland ging vervolgens op jacht naar meer. Een minuut voor tijd leek een inzet van Floris Evers op de doellijn gekeerd te worden door een verdediger, de scheidsrechter besliste echter anders (3-3). Nederland profiteerde volop van de verwarring en scoorde via Ronald Brouwer in het slotsignaal ook nog eens de winnende treffer (4-3).

Vanmiddag speelt Nederland in zijn tweede wedstrijd om de Champions Trophy tegen Australië. Aan het toernooi doen verder nog de ploegen van Argentinië, Pakistan en Duitsland mee.