Uitvaartbedrijf verliest lijkkist op de weg

Hansje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een busje van PC Uitvaartzorg is op de Ookmeerweg in Amsterdam-Osdorp een kist verloren tijdens een transport. De kist werd van het ene uitvaartcentrum naar het andere gereden. Het busje verloor in een bocht de kist en terwijl de nietsvermoedende bestuurder doorreed, bleef de kist op de kruising achter.

De medewerkers van PC Uitvaartzorg zijn erg onder de indruk. Het verliezen van de kist wordt als een absolute blamage ervaren. Volgens Erik Meijer van PC gebeurde zoiets nog niet eerder. "In ons vak loopt respect voor de overledene als een rode draad door alles heen. De persoon in kwestie wordt aan ons toevertrouwd; zoiets als dit is echt het laatste dat je aan een familie wilt vertellen."

Een chauffeur van het openbaar vervoerbedrijf GVB uit Amsterdam zag het incident gebeuren. Hij parkeerde direct zijn bus en tilde de kist naar binnen. Een toevallig passerende medewerker van PC waarschuwde zijn collega op zijn mobiele telefoon. Vervolgens hevelde hij, met de GVB'er, het stoffelijk overschot vanuit de streekbus over naar zijn rouwauto. Het stoffelijk overschot raakte bij de val overigens niet beschadigd. Ook hoefde de uitvaart niet te worden uitgesteld.

Dat de bestuurder niets merkte is niet zo vreemd, denkt Meijer. "Hij hoorde wel wat getoeter, maar dat hoor je natuurlijk vaker op de weg." Vooralsnog is niet bekend hoe de deuren van de auto open konden gaan. Het bedrijf onderzoekt dat nog. De familie van de overledene is meteen ingelicht. Deze reageerden 'zeer coulant'.