Nederlands meisje (14) vermist in Italië

Tolerantie, hooiberg en xatr0z hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds dinsdag 29 juli wordt een meisje uit Oss vermist in het Italiaanse Toscane. Een woordvoerder van de politie in de Italiaanse stad Lucca meldde vrijdag dat er een onderzoek is ingesteld naar de verdwijning. De Italiaanse politie heeft inmiddels foto's verspreid van het vermiste meisje, dat van Colombiaanse afkomst is.

Het meisje, de 14-jarige Lucilla Wellens, was met haar ouders op vakantie in Gramolazzo, in de buurt van Lucca. Toen het gezin dinsdag de kerk San Michele in Lucca bezocht, bleef Lucilla niet bij haar ouders in de buurt. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

De politie denkt dat het meisje niet ontvoerd is, maar alle andere mogelijke scenario's zijn nog niet uitgesloten. Men houdt vooral rekening met de mogelijkheid dat het meisje teruggereisd is naar Zwitserland, waar het gezin een week eerder kampeerde. Lucilla had er een Frans vakantievriendje. Wim Wellens, haar vader, benadrukte echter dat het meisje geen identiteitspapieren bij zich heeft. Ook had ze volgens haar vader bijna geen geld op zak.

Wollens
Lucilla Wellens