'Babyboomers inclusief Fortuyn verraders'

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gerrit Komrij, de Dichter des Vaderlands, heeft ongekend fel uitgehaald naar de babyboomgeneratie (de generatie die vlak na de Tweede Wereldoorlog is geboren). Volgens Komrij bestaat die generatie grotendeels uit verraders.

Komrij zei tijdens een toespraak ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum van het kunstenaarsdorp Ruigoord bij Amsterdam: ''Het aangezicht van Nederland is er niet beter op gemaakt. Ik maak deel uit van een generatie, die, voor het eerst in eeuwen, de wereld lelijker achterlaat dan ze haar heeft aangetroffen. Niets van allure, niets van stijl, niets van een groot gebaar bracht ze tot stand".

Volgens Komrij waren de generatiegenoten destijds, eind jaren zestig, druk bezig met vooral niets. "Met een hamer en een paar schroeven zouden we zó het paradijs in elkaar zetten. Nog een oorlogje wegwerken, een paar massamoordenaars en een oude politiecommissaris opdoeken en het was gepiept. Maar we hebben er weinig van terecht gebracht''.

Komrij noemde één babyboomer in het bijzonder: Pim Fortuyn. In de ogen van Komrij, is juist Fortuyn, ooit als communist begonnen, de "voorbeeldige verrader" van 1968.