Slachtoffer van Spooren spreekt

BOMMENTAPIJT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Algemeen Dagblad staat een interview met een Eindhovense jongen die meerdere malen seks heeft gehad met oud PSV-directeur Fons Spooren. Het AD tekende het gesprek op van Radio 1, waar de jongen zich anderhalf jaar geleden al bij het Radio-1-Journaal meldde met verhalen over de toen nog PSV-directeur. Het programma geloofde hem toen niet, maar interviewde hem vrijdag alsnog.

De jongen zegt gewerkt te hebben in een homobar en kwam Spooren wel eens in het Anne Frank-plantsoen tegen. ''Op een keer sprak hij me aan en vroeg of ik met hem wilde meegaan voor geld. 2000 gulden, 2500 gulden - hij bood echt absurd hoge bedragen. Aanvankelijk wist ik niet dat hij de directeur van PSV was. Na een keer of twee wist ik dat wel''. Spooren had seks met de jongen in hotels en motels. In Eindhoven, in Vught, en bij de jongen thuis.

Volgens de jongen wilde Spooren laten zien dat hij macht had, dat hij dé man van Eindhoven was. Met geld maakte hij de jongens lekker, waardoor ze wel met hem meegingen. Sommige jongens pikte hij op in het plantsoen of de homobar, anderen leerden hem via via kennen. ''Hij had echt een heel groot netwerk. Hij was gewoon uit op minderjarige jongens. Dook er een nieuwe jongen op, dan was hij er altijd als eerste bij''.

De jonge homo noemt Spooren een onaantrekkelijke-, maar geen onaardige man: ''Na seks met hem voelde ik me altijd smerig. Zodra ik me had gedoucht, het geld had geïnd en daarmee leuke dingen ging doen, ging dat gevoel weer weg. Hoe onaantrekkelijk ook, hij was geen vervelende man. Wat zeg ik, het was eigenlijk een heel lieve man''.

Nadat de zaak tegen Spooren in de openbaarheid kwam heeft de jongen direct aangifte tegen hem gedaan. ''Hij wist dat hij een besmettelijke ziekte had en en probeerde anderen daar opzettelijk mee te besmetten''.

Uit een hiv-test bleek dat jongen er goed van af is gekomen. ''Ik ben niet superboos op de man. Medelijden heb ik ook niet, absoluut niet. De man is gewoon ziek in zijn hoofd''.