Twee kinderen vermist in Aken [Update]

Sinds woensdag worden in de Duitse stad Aken (vlak over de grens in Zuid-Limburg) de 12-jarige Joel en zijn 8 jaar oude zusje Celine vermist.

De beide, uit Congo afkomstige, kinderen wonen bij hun 25-jarige oom. Toen de kinderen niet bij school aankwamen, schakelde hij de politie in. Deze ondervroeg onmiddellijk bekenden en speelvriendjes.
Inmiddels is de politie een grote zoekactie gestart, waaraan onder andere speurhonden deelnemen. Ook in België wordt gezocht, aangezien de kinderen familie hebben in Brussel.

De politie gaat er vooralsnog van uit dat de kinderen geen slachtoffer van een misdrijf geworden zijn.

Twee maanden geleden werden ook twee Duitse kinderen vermist. Zij kwamen uit Eschweiler, een dorp in de omgeving van Aken. Beide kinderen, de 11-jarige Tom en zijn 9-jarige zusje Sonja, werden gewurgd teruggevonden. De verdachten van dit misdrijf hebben bekend en zitten nog vast.

Update 13.45 uur
De politie meldt dat een getuige de 12-jarige Joel in het bijzijn van een volwassen, Afrikaanse vrouw gezien zou hebben. Hij zag de jongen op woensdagmiddag bij een busstation, kort nadat de jongen van huis naar school vertrokken was. Volgens de politie komt de getuige geloofwaardig over.
Het is mogelijk dat het hier de moeder van de twee kinderen betreft. Met behulp van videobeelden wordt nagegaan of dit ook echt het geval is.

De twee kinderen wonen sinds drie jaar bij hun oom. Hun vader is dood, hun moeder woont nog steeds in Congo. Vanwege de slechte levensomstandigheden daar had de moeder besloten haar kinderen naar hun oom in Duitsland te sturen.