VS valt mogelijk eerder aan

IrakVolgens RTL valt de VS Irak al binnen voordat de termijn van 48 uur, zoals gesteld in het ultimatum van Bush aan Saddam Hussein, voorbij is. Amerikaanse regeringsbronnen zouden dit hebben verklaard. Volgens het ultimatum moet Hussein, samen met zijn twee zoons, Irak binnen 48 uur na maandag-op-dinsdagnacht om 2 uur Nederlandse tijd verlaten. Deze periode, die komende nacht om 2 uur afloopt, zal waarschijnlijk niet worden afgewacht omdat Hussein het ultimatum direct van de hand gewezen heeft.

Functionarissen van Amerikaanse ministerie van Defensie verklaren de kans op eerder binnenvallen uit de toespraak van president Bush. Maandagnacht zei hij dat een weigering van Hussein en zijn zoons zou leiden tot "een militair conflict dat begint op een tijdstip dat wij bepalen".

Mocht Hussein overigens alsnog vertekken, dan nog zal de VS Irak binnenvallen. Zie daarvoor dit bericht op FOK!.

GTV, _Administr8or_, Chakotay. bumberklevers bedankt voor het submitten van dit bericht. Beany, Fester, Inferno, _BlOkKiE_ en submitter melden intussen dat Amerikaanse en Britse troepen de gedemilitariseerde zone tussen Koeweit en Irak al zijn binnengetrokken. Dit is het gebied waar de afgelopen uren de VN-militairen juist zijn vertrokken. De zone bestaat uit tien kilometer Iraaks en vijf kilometer Koeweits gebied.