Tuur hoort 4 jaar tegen zich eisen

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boxer Regillio Tuur heeft gisteren voor de rechtbank in Rotterdam vier jaar cel tegen zich horen eisen. Tuur staat terecht voor poging tot doodslag. In juli werd hij opgepakt voor mishandeling van zijn vriendin Pieternel.

Maandenlang heeft hij de moeder van zijn dochtertje stelselmatig afgerost. En uiteindelijk heeft hij haar met schoppen, trappen en linkse en rechtse directe stoten zo toegetakeld dat het een poging tot doodslag moet worden genoemd.

Het is volgens de officier van justitie ook niet de vraag óf, maar alleen de vraag wannéér dat opnieuw gebeurt en hoe ernstig de gevolgen dan zullen zijn. Eerdere (werk)straffen en psychologische hulp hebben namelijk niets opgeleverd.

Tuur gaf zelf de schuld voor een deel aan zijn ex-vriendin; ze zou hem hebben 'gek' gepest. Verder zei Tuur onder meer: ''Ik ben zevenvoudig wereldkampioen. Als ik vol tegen een slaap sla, overleeft een vrouw dat niet. Als ik iemand dood wil slaan, doe ik dat met één klap. Als ik iemand met een vuist raak, breekt er te allen tijde iets''.

Het is niet het enige vergrijp waardoor Tuur voor de rechter stond. Eén maand voor zijn arrestatie had hij al in de cel gezeten wegens het mishandelen van een agent.