Idols komt met 'verkiezingsposters'

Planton had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Idols gaat proberen om de gekte van het tv-programma nog verder uit te breiden. Na de uitzending van zaterdag 1 maart zal de strijd tussen de twee overgebleven Idols-kandidaten, op weg naar de finale, in volle hevigheid losbarsten. In de Telegraaf van maandag 3 maart zullen een soort van paginagrote verkiezingsposters worden afgedrukt van de twee overgebleven kandidaten. De posters zijn ook af te halen bij vestigingen van het Kruidvat.

Bedoeling is dat Idols-fanaten zo'n 'verkiezingsposter' van hun favoriet voor het raam gaan hangen. Omdat niet iedereen op voorhand zo mallotig zal zijn aan een dergelijk verzoek te voldoen, heeft men vette prijzen voor posterophangers in het vooruitzicht gesteld.

Aan één van de posterophangers wordt een gloednieuwe auto (Toyota Yaris) uitgereikt. Verder zijn er nog een hele reeks kleiner prijzen te winnen. Via de speciale prijswebsite is ook nog een aparte orginaliteits prijsactie te vinden.

Of Nederland Idols-idioot genoeg is om complete wijken volgeplakt met Idols-posters voor de ramen te kunnen veroorzaken, zal komende week blijken.

Hind voor je raam


Of Jim Bakkum op zo'n poster komt te staan is nog even afwachten. Héél Egmond Binnen heeft in ieder geval al de zenuwen, zo lijkt het. Haalt de nu 15-jarige havo-scholier de finale en komt de sprong naar de roem dichterbij?.

Om de jonge Jim een duwtje in de rug te geven kwam good-old Gerard Joling zelfs even in Egmond acte de présence geven. Uiteraard onder het oog van journalisten gaf hij wat tips aan de Idols-kandidaat.

Zo wilde Jim weten hoe je met fans moet omgaan: ,,Vooral het omgaan met fans die zo maar aanbellen vind ik wel eens moeilijk. Als ik op zondagochtend in mijn kamerjas rondloop, zit ik daar niet op te wachten.''
Jolings tip: ''Vergeet nooit dat je fans straks je cd's gaan kopen, dus wees altijd aardig voor ze. Maar zorg dat ze niet alle energie uit je wegtrekken. Leg wat foto's met handtekeningen klaar bij de deur en vraag maar of je ouders die meisjes te woord staan. Het zal na een tijdje vanzelf ophouden, want het type meisjesfans dat op de stoep staat, heeft om de paar jaar een nieuw idool.''

Mocht de rest van de tips je interesseren, kun je die nalezen op de site van het NHD.