Hoofdrol voor Geesink in olympische film

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anton Geesink krijgt een hoofdrol in een tv-filmserie over de geschiedenis van markante olympische persoonlijkheden. De serie bestaat uit 4 episodes, waarvan Geesink in de eerste episode centraal zal staan. In de andere drie episodes komen IOC-voorzitter Jacques Rogge, verspring legende Bob Beamon en voormalig topatleet Edwin Moses aan bod.

De serie wordt geproduceerd door World Olympians Associations, een organisatie van oud-deelnemers aan de Spelen onder voorzitterschap van de Hongaar Pal Schmitt, en de première van de eerste episode is op 10 januari in Parijs. Daarbij zullen 150 sportministers die deelnemen aan de Sport/Welfare conferentie van UNESCO aanwezig zijn.

De film laat de persoonlijke geschiedenis van de vier hoofdrolspelers zien, die model staan voor de ontwikkeling en idealen van de olympische beweging. Geesink liet weten dat hij erg trots was. "Ik vind het bijzonder eervol. Het leuke is dat de film mijn olympische titel van 38 jaar geleden niet ziet als eindpunt, maar als basis voor een verdere loopbaan in de sport."

De olympisch judokampioen van 1964 was na zijn actieve loopbaan onder meer trainer/coach en bestuurslid. Hij heeft al jaren zitting in het IOC en een paar weken geleden werd Geesink nog door de Europese Judofederatie met de hoogste onderscheiding bedankt voor zijn diensten.