Sharon: Irak verbergt wapens in Syrië

_nylz_ bracht ons via de newssubmit dit vertaalde verhaal, waarvoor dank!

De Israëlische minister-president Sharon heeft verklaard dat zijn land vermoedt dat Irak chemische en biologische wapens verbergt in Syrië. Hij zei dit in een interview met een Israëlisch televisiestation en voegde er aan toe dat dit gebaseerd is op nog onbevestigde informatie en dat er geen bewijzen voorhanden zijn.

"We denken, al is er nog geen overtuigend bewijs, dat de chemische en biologische wapens die hij wil verbergen inderdaad naar Syrië overgebracht zijn," aldus Sharon. Israël probeert volgens hem de informatie te verifieëren.

Israël, dat zich aan het voorbereiden is op mogelijke Iraakse raketaanvallen, verkeert al tientallen jaren in een staat van oorlog met buurland Syrië.

Syrië nam deel aan de coalitie die in 1991 Koeweit bevrijdde uit handen van het Iraakse leger, maar herstelde de afgelopen jaren de banden met Irak. Desondanks stemde het land onlangs voor resolutie 1441, die een onvoorwaardelijke medewerking van Irak eist in het opsporen en onschadelijk maken van massavernietigingswapens.