Clickfondsverdachte slaat officier van justitie neer

Eén van de hoofdverdachten in de Clickfondszaak, de 71-jarige Dirk de G., heeft officier van justitie J. Tonino in elkaar geslagen. Dit gebeurde na een tussenvonnis van de rechter, waarin het Openbaar Ministerie (OM) ontvankelijk werd verklaard.

Toen officier van justitie Tonino op de grond lag, sloeg De G. hem nog een paar keer flink in het gezicht. De officier stond wel gewoon op, maar zijn verwondingen zijn nog onduidelijk. Hij hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

De G. zelf werd daarentegen wel naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij wordt onderzocht op ondermeer een hoge bloeddruk. Ook wordt gekeken 'of ie nog wel volledig gezond is'. De dienstdoende persofficier van justitie noemt de situatie onplezierig, maar wilde verder niets zeggen.

Alle aanwezigen, waaronder de vrouw van De G., reageerden totaal geschokt. Volgens de zwager (en woordvoerder) van De G. is hij opgelucht nu hij vijf jaar opgekropte woede heeft kunnen uiten. De G. heeft altijd gezegd onschuldig te zijn. Volgens hem heeft het OM onzorgvuldig gehandeld en zijn leven kapot gemaakt.

De G. vergeleek zijn lot al na zijn aanhouding in 1997 met die van de joden in de Kristallnacht van 9 op 10 november 1938 in Duitsland: 'Mijn goede naam, bestaanszekerheid en de toekomst van mij en anderen gingen aan scherven.'

Op de site van het RTL Nieuws is er een video van te zien: Video: Dirk de G. slaat officier neer.