8 doden bij kettingbotsingen in Oostenrijk

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend zijn bij twee kettingbotsingen tussen Salzburg en Wenen zeker acht mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. Een groot deel van de gewonden zou er ernstig aan toe zijn.

De oorzaak van de ongelukken was de zeer dichte mist, waardoor het zicht op de snelweg op sommige plaatsen bijna nul was. Bij de ongelukken waren in totaal zo'n 70 voertuigen betrokken.

De ongelukken vonden plaats in beide rijrichtingen in de buurt van Seewalchen op de zogenoemde West Autobahn, zo'n 220 kilometer ten westen van Wenen. Volgens ooggetuigen ontstond er op de snelweg een ware chaos. Vele bestuurders lieten hun voertuig op de snelweg achter en de hulpdiensten werden op weg naar de ernstigste taferelen veelal gestremd door gekantelde auto's en zijdelings tot stilstand gekomen vrachtwagens.

Een auto vloog in brand en dat vuur sloeg over naar een vrachtwagen en een bestelbus. Bij die brand zijn volgens de politie twee mensen omgekomen die niet op tijd hun voertuig wisten te ontvluchten.