Mysterieuze schoenen bij kruispunt

M4stermind heeft het volgende bericht voor ons vertaald:

Bij een eenzaam kruispunt in noordwest Indiana liggen al 6 jaar een mysterieuze stapel schoenen her en der verspreid.
Mensen laten al 6 jaar schoenen liggen bij het kruispuint in St. John, maar niemand weet wie er mee begonnen is. Het kruispunt heeft inmiddels de naam 'Shoe Corner' gekregen

Jim Ambroziak, inwoner van St. John, denkt dat het begon toen een vrouw een schoen verloor toen ze van een motorfiets afviel. Sindsdien liggen er duizenden schoenen langs de weg naast een graanveld. Echter niemand heeft ooit gezien dat iemand ze daar heeft neergelegd.

De schoenen bevinden zich meestal in een te slechte conditie om nog voor een goed doel gebruikt te kunnen worden. Veel schoenen zijn geplet door auto's en vrachtwagens.

"Soms zijn het mooie schoenen. Schoenen met hoge hakken en gymschoenen. Ik weet niet waarom mensen dit doen, inmiddels is het een gewoonte geworden. Mensen zijn gewend hier schoenen te zien liggen", zegt Jim Ambroziak.

De gemeente stuurt af en toe een truck om alle schoenen op te ruimen, maar binnen een week liggen ze er weer, en het aantal neemt toe. "Het maakt niet uit hoe vaak we ze opruimen, ze komen altijd terug".