FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 september 2002

De eerste live-uitzending

Vanavond was het zover: de eerste donderdagavond live-uitzending!
In de uitzending nam presentator Martijn de ontwikkelingen van deze week door met psycholoog Steven. Wat opviel is dat de bewoners erg veel aan elkaar zitten en erg close zijn geworden binnen korte tijd. Mustapha, die in eerste instantie buiten de groep viel, doet inmiddels ook leuk mee en lijkt zich uiteindelijk toch wel thuis te voelen in de groep.

Zoals eerder aangekondigd werd vanavond de groep in twee groepen verdeeld. Mustapha moest 3 bewoners kiezen die hij meenam de bunker in, Bo koos de 3 bewoners die bij hem in de bungalow mochten blijven.
De samenstelling van de teams is als volgt:
Bo, Laurens, Judith en Jeanette in de Bungalow tegenover Mustapha, Stefan, Margriet en Daniela in de Bunker.
De bewoners voor de bunker kregen enkele minuten de tijd om hun zogenaamde alarmtasjes te pakken en de Bunker te betreden.

Het eerste liefdeskoppeltje, Stefan en Daniela, zijn dankzij Mustapha in hetzelfde team gekomen. Gevolg hiervan is wel dat Daniela haar vriendin Judith moet missen, zij blijft in de Bungalow.

Uiteraard zijn er nog 12 potentiële Big Brother bewoners. Zij zitten in een luxe villa op een geheime locatie ergens in een zonnig buitenland. Twee van hen zullen volgende week het Big Brother huis betreden.

Vanavond Mustapha naar de bunker

Vanavond zullen de eerste bewoners de bunker betreden.
De stoelendans die de bewoners gisteren hielden blijkt gevolgen te hebben: Winnaar Bo blijft in de bungalow, runner-up Mustapha moet vanavond naar de bunker vertrekken.
Beiden kiezen vanavond hun team.

De bewoners zijn zelf hiervan nog niet op de hoogte, de splitsing zal, voor hen onerwacht, tijdens de live uitzending plaatsvinden.

'Tennistalent' zorgt voor opschudding

Halvarine en Wexxl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ze zou de kracht hebben van de zusjes Williams en de schoonheid van Anna Kournikova. In het gerenommeerde tijdschrift Sports Illustrated stond een artikel over een 17-jarig Oezbeeks tennistalent, vergezeld van vele foto's.

Vele kranten namen het bericht over in de veronderstelling dat ze ook echt bestond. Alleen de laatste zin werd niet door iedereen goed gelezen: 'Popova is precies de speelster naar wie het vrouwentennis verlangt. Als ze maar zou bestaan.'

De profbond voor tennissters noemt het bericht 'misleidend en irritant': "We zitten hier niet op een nepverhaal te wachten." De schrijver van het artikel verklaarde dat het bericht "grappig bedoeld was."

Het artikel (met foto) is hier te vinden.

Coalitie mild over minister Nawijn

De Coalitiepartijen CDA en VVD hebben zich vandaag in een spoeddebat in de Tweede Kamer, over de uitlatingen van minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid en Integratie), redelijk mild getoond.

De VVD is helemaal niet ontevreden met de inhoud van LPF-minister Nawijns ,,proefballonnen''. Het CDA hekelt alleen Nawijns gewoonte ideëen via de media wereldkundig te maken, zonder de Tweede Kamer eerst in te lichten. De LPF had al eerder laten weten ''trots'' te zijn op haar minister.

De oppositie ging echter fel tekeer en veroordeelden Nawijns uitlatingen van de afgelopen weken buitengewoon scherp. Het spervuur aan niet-uitgewerkte plannen dat hij de afgelopen weken in de media lanceerde, wekte veel onbegrip bij met name PvdA, GroenLinks en D66. Vooral de uitspraak over het uitzetten van criminele Marokkaanse jongeren met een Nederlands paspoort zat hen dwars.

Nawijn's reactie

De LPF-minister zelf zei nooit de bedoeling te hebben gehad om criminele Marokkaanse jongeren met een Nederlands paspoort het land uit te zetten. Wel wil hij onderzoeken of het mogelijk is zware criminelen hun nationaliteit te ontnemen.

Nawijn zei ook ,,al 30 jaar'' te weten dat het uitzetten van burgers met de Nederlandse nationaliteit in strijd is met de grondwet. Hij zei verder dat hij nooit voorstellen zal doen die botsen met de grondwet.

Volledig meer uitgeroeid door wildbeheerders

halvarine, Cyber, thedocto en 4]-[ Highlander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Maryland hebben gisteren wildbeheerders een heel meer vergiftigd. Ze wilden de vraatzuchtige slangkopvis doden. De overige vissen in het meer zijn hierbij ook gedood.

Het opvallende is dat er bij deze actie geen commentaar is gekomen van dierenrechtenactivisten. Deze hebben namelijk totaal geen sympathie voor de slangkopvis.

De vissen, die oorspronkelijk uit China komen, waren in het meer terecht gekomen door iemand die ze in het Crofton-meer gedumpt heeft. Ze hebben zich daarna snel vermenigvuldigd en dreigden zich verder uit te bereiden.

De slangkopvis kan een meter lang worden en eet behalve andere vissen ook kikkers en vogels. Ze komen zelfs op het land om een prooi te zoeken en houden het dagen op het vaste land uit.

Mysterieuze schoenen bij kruispunt

M4stermind heeft het volgende bericht voor ons vertaald:

Bij een eenzaam kruispunt in noordwest Indiana liggen al 6 jaar een mysterieuze stapel schoenen her en der verspreid.
Mensen laten al 6 jaar schoenen liggen bij het kruispuint in St. John, maar niemand weet wie er mee begonnen is. Het kruispunt heeft inmiddels de naam 'Shoe Corner' gekregen

Jim Ambroziak, inwoner van St. John, denkt dat het begon toen een vrouw een schoen verloor toen ze van een motorfiets afviel. Sindsdien liggen er duizenden schoenen langs de weg naast een graanveld. Echter niemand heeft ooit gezien dat iemand ze daar heeft neergelegd.

De schoenen bevinden zich meestal in een te slechte conditie om nog voor een goed doel gebruikt te kunnen worden. Veel schoenen zijn geplet door auto's en vrachtwagens.

"Soms zijn het mooie schoenen. Schoenen met hoge hakken en gymschoenen. Ik weet niet waarom mensen dit doen, inmiddels is het een gewoonte geworden. Mensen zijn gewend hier schoenen te zien liggen", zegt Jim Ambroziak.

De gemeente stuurt af en toe een truck om alle schoenen op te ruimen, maar binnen een week liggen ze er weer, en het aantal neemt toe. "Het maakt niet uit hoe vaak we ze opruimen, ze komen altijd terug".

Prins Claus weer terug naar huis

Prins Claus is uit het ziekenhuis ontslagen en is inmiddels weer terug in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De prins is donderdag in de middag opgehaald door koningin Beatrix. De prins kan nu thuis verder herstellen.

Prins Claus heeft bijna twee maanden in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam doorgebracht. Eind juli werd de prins opgenomen in het ziekenhuis.

Vrijdag wordt de prins 76 jaar. Dat de prins vandaag ontslagen is uit het ziekenhuis is volgens de artsen toeval en daar moet verder niets achter gezocht worden.

Homo's kwetsende predikant vrijuit

Een predikant uit Hengelo, die vorig jaar is vrijgesproken van het opzettelijk beledigen van homoseksuelen, moet vrijuit blijven gaan. Dat stelt de advocaat-generaal mr. N. Jörg in zijn advies aan het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad , waar het het cassatieberoep van het Openbaar Ministerie tegen dit arrest loopt.

De predikant, de 67-jarige E.H., had in 1998 in een ingezonden brief in het regionale dagblad De Twentsche Courant Tubantia homoseksualiteit gelijkgesteld met pedofilie. De Hengeloër beschreef homofilie, pedofilie en polygamie (veelwijverij) als ''vieze vuile zonden''. Daarmee beledigde hij in de ogen van het OM een groep mensen

Advocaat-generaal mr. N. Jörg deelt het oordeel van het hof dat deze uitlatingen niet beledigend zijn volgens het Wetboek van Strafrecht. Overigens vindt hij wel dat ze homoseksuelen kwetsen.

Toevoeging. Mening advocaat-generaal (18 uur 25)

De advocaat-generaal meent dat de predikant ,,een mening'' heeft gegeven. De waarheid van een opinie valt volgens Jörg niet te bewijzen. Hij wijst er verder op dat de dominee zich beriep op een bijbeltekst (Leviticus 18:22), waarin homoseksualiteit een gruwel wordt genoemd. Eerder had de predikant al aangegeven dat hij de homoseksuele praktijk afwijst en niet de homoseksuele geaardheid.

Jörg meent dat de genoemde bijbeltekst wel erg oud is en dat de schrijver ervan onmogelijk rekening kon houden met wat de moderne wetenschap leert. ,,Het is ook niet goed voorstelbaar dat de God die de mens schiep, tot zondig zou verklaren de evengoed geschapen, maar anders geaarde medemens'', schrijft de advocaat-generaal.

Lerares verdacht van sex met leerlingen

Halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika is een lerares aangehouden die verdacht wordt seks te hebben gehad met 14-jarige studenten. De 21-jarige lerares, Lauren Summers, zou zeker ook 5 relaties hebben gehad met 16-jaar oude jongens, maar daarvoor kan ze niet worden gestraft. Er zijn ook 22 aanklachten tegen haar wegens het lastigvallen van leerlingen.

Zelf ontkent ze de aanklachten, maar ze heeft wel ontslag genomen. Op school gaf ze speciaal onderwijs en was ze assistent-coach van het voetbalteam. De politie is een onderzoek begonnen nadat ouders hun vermoedens uitten.

Een 2de-jaars student verklaarde dat alle jongens op de Spalding High School wel een relatie met haar zouden willen.

''Kabinet moet Heinsbroek tot orde roepen''

LPF-Minister Heinsbroek van Economische Zaken moet tot de orde worden geroepen door het Kabinet. Dat meent de NPB, de Nederlandse Politiebond, die zegt dat Heinsbroek steeds meer een ongeleid projectiel wordt met zijn uitlatingen. Bovendien gedraagt hij zich ongeloofwaardig.

Vandaag kwam de minister in het nieuws met uitspraken over de maximum snelheid als: ''''De politie zou niet achter mensen aan moeten zitten die 10 of 20 kilometer te hard rijden ''.

Voorzitter Van Duin de Politiebond vindt dat Heinsbroek het werk van de politie alleen maar moeilijker maakt. ''Als iedereen de vrijheid neemt die Heinsbroek zich permitteert wordt het een puinhoop'', aldus Van Duin.

OM doet onderzoek naar Öskür O.

Het OM onderzoekt op dit moment wel degelijk de betrokkenheid van Öskür O. (24) uit Alkmaar bij de dubbele moord op Marion van Buuren en haar dochtertje Romy vijf jaar geleden. Zelf heeft de politie kort nadat de lijken waren opgegraven, en bleek dat Öskür O. was verdwenen naar Turkije, veel kritiek over haar heengehad. Om die reden geeft ze geen commentaar meer.

Maar uit Kamervragen van de lijsttrekker van Leefbaar Nederland, Fred Teeven, blijkt dat het OM Öskür O., broer van de vermoedelijke dader Okan O. (overleden in 1998), nog wel degelijk op de korrel heeft.

Teeven vond het onbegrijpelijk dat het openbaar ministerie (OM) in Alkmaar Öskür na de verklaring waar de lijken lagen en zijn bekentenis dat hij er op de dag van de moord bij is geweest, gewoon als getuige is blijven beschouwen, en niet als verdachte.

Nieuw condoom uit Zuid-Afrika

Michel_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Zuid-Afrikaanse uitvinders beweren een condoom met verpakking te hebben ontwikkeld die binnen 3 seconden uit te pakken is en om te doen. Volgens de uitvinders zijn de huidige verpakkingen een belangrijke factor die het enthousiasme terug doet dringen.

Het uitpakken van het condoom is voor velen een lastige bijkomstigheid, waardoor mensen liever risico's nemen, dan dat ze lopen te stuntelen bij het gebruik van het condoom.

Stephen Kramer chef van Metropolitan Aids onderzoeksunit, welke alle kosten betaald heeft, zegt dat het gebruik van condooms in Zuid-Afrika alarmerend laag is. Dit is een belangrijke factor die het HIV/Aids-virus kan terug dringen in Zuid-Afrika.

Bejaarde vrouw verwondt 13 mensen

Michel_ had voor ons het volgende vertaald :

Bij één van Southern California's meest populaire stranden is een 87-jarige vrouw ingereden op een groep mensen. Zij stond te wachten om aan boord te gaan van een veerboot toen ze plotseling op haar gaspedaal trapte.

Ze startte de auto, en deze schoot plotseling op zij en kwam slingerend op het trottoir terecht waar ze tegen verschillende voetgangers en kiosken aan botste. Ze is niet gearresteerd, maar het voorval is in onderzoek.

55 jeugdbendes actief in Den Haag

Den Haag telt maar liefst minimaal 55 jeugdbendes, waarvan zo'n 1.000 criminele jongeren actief deel uitmaken. De jeugdbendes zijn vooral actief in de Schilderswijk, het Laakkwartier, de Spoorwijk en in Transvaal. Deze schokkende mededeling komt van het Haagse gemeentebestuur, en staat in het concept-rapport 'Een Veilig Den Haag'. In het rapport staan verschillende plannen om de jeugdcriminaliteit drastisch aan te pakken.

De criminele bendes maken zich schuldig aan afpersing, straatroof, drugshandel, diefstal, bedreiging en (zware) mishandeling. De daders worden bovendien steeds jonger. Ook neemt de ernst van de delicten toe. Een grote groep jongeren kiest steeds vaker kennelijk bewust voor een criminele carrière. Marokkaanse en Antilliaanse jongeren zijn vier tot vijf maal vaker betrokken bij een misdrijf dan autochtone jongeren, blijkt uit de gegevens van het rapport.

Het gemeentebestuur wil ruim één miljoen euro extra uittrekken voor de bestrijding van de jeugdbendes, bovenop het al gereserveerde bedrag van 2,3 miljoen euro. Eén van de bedoelingen is om de harde kern van de jeugdbendes in kaart te brengen en keihard aan te pakken. Individuele begeleiding voor de jeugdboeven om ze, waar mogelijk, weer op het rechte pad te brengen, staat ook op de agenda.

Nederland volop aan het klikken

mr_FOK, jolos en Michel_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de net gisteren geopende tiplijn Meld MisdaadAnoniem zijn meteen al tussen de 500 en 1.000 mogelijke misdaadzaken gemeld. ''Een uitstekend resultaat'', volgens projectbureau M.

De meeste meldingen gingen over drugs-, zeden -en steunfraudezaken. Zeker 50 tips zouden zeer bruikbaar zijn. De meest in het oog springende melding betrof een naam van een mogelijke dader van een moord. Er belden ook mensen die de politie al eens hadden getipt, maar daar nul op rekest hadden gekregen, aldus een zegsman.

De tiplijn, met het nummer 0800-7000, is een proef in de politieregio's Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, IJsselland, Utrecht en Twente.

Naakte mensen bij spoorwegovergang

mrmiddel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagavond kregen reizigers in de trein van Assen naar Hoogeveen iets opmerkelijks te zien als ze uit hun raampje hadden gekeken. Bij het station in Beilen was een naakt stel te zien bij een spoorwegovergang.

De reizigers stelden de politie op de hoogte. De politie kwam eraan en zag dat de man en vrouw zich al weer aan het aankleden waren. Ze vertelden tegen de politie dat ze dachten een 'kick' te krijgen van het naakt kijken naar langsrijdende treinen. Echter ze schaamden zich nu voor hun daad en beloofden het niet meer te doen. De 'kick' gaan ze in het vervolg ergens anders zoeken.

Heinsbroek: 'Te hard rijden geen probleem'

ThunderCracker, mvt en nowomowa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-minister van Economische Zaken Heinsbroek wordt wel eens aangehouden voor een snelheids-overtreding. Zelf vindt de minister, fervent autoliefhebber en Bentley-rijder, dat geen enkel probleem. De politie stelt namelijk de verkeerde prioriteiten, vindt Heinsbroek: ''Die zou niet achter mensen aan moeten zitten die 10 of 20 kilometer te hard rijden - wat volstrekt geen gevaar voor de verkeers-veiligheid oplevert - maar inbrekers en overvallers moeten oppakken.''

Heinsbroek, die de laatste dagen vooral hamerde op de normen en waarden in onze maatschappij, deed zijn uitlatingen in een interview in het werkgeversblad Forum. Als een agent hem aanhoudt, dan zegt hij tegen zo'n agent: ''kijk eens naar mijn auto, denk jij nou echt dat ik straks geen 130 meer rijd?'', zo staat ook in het blad te lezen.

Den Haag in actie tegen illegalen

wierdo6, Michel_ en kEUS hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag zijn tijdens een grootschalige actie 82 illegale Bulgaren opgepakt. De actie was vooral gericht tegen huisjesmelkers, die volgens de gemeente grof geld verdienen aan illegale arbeiders. Bij de opgepakte Bulgaren gaat het zowel om verhuurders als om huurders van panden. De aanhoudingen vonden plaats in de Schilderswijk en in de wijk Transvaal. Er werden invallen gedaan op meerdere adressen in onder meer een pand op de hoek van de Hoefkade, de Heemstraat en in de Hobbemastraat.

Het is de eerste grootschalige actie in Den Haag sinds de gemeente in februari met een plan kwam om het criminele illegalencircuit aan te pakken. De opgepakte illegalen zijn intussen op het vliegtuig naar Bulgarije gezet.

Sinds vorig jaar was er sprake van overlast in de gebieden waar de Bulgaren woonden zegt de gemeente Den Haag; vrouwen werden op straat aangesproken en voelden zich onveilig. Vanmiddag geeft burgemeester Deetman in een persconferentie uitleg over de actie tegen de illegalen.

Man overleden na aanval van walvis

Kai had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de kust van de Amerikaanse staat Californië is een man om het leven gekomen toen de boot waarop hij voer, werd aangevallen door een walvis.

De ongelukkige man was met drie vrienden aan het vissen toen zijn boot werd aangevallen door de walvis, aldus de kustwacht. De man viel overboord en verdronk. Volgens de kustwacht komt het zelden voor dat een walvis een boot aanvalt.

Burgemeester boos over verkoop souvenirs 11 september

De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zegt het 'verachtelijk' te vinden dat er steeds meer souvenirs worden verkocht die herinneren aan de aanslagen van 11 september.

In de afgelopen maanden zijn er rond 'Ground Zero' steeds meer straatverkopers bijgekomen die aan toeristen foto's en andere objecten met betrekking tot de aanslagen verkopen.

Die straatventers hadden geklaagd dat zij worden lastiggevallen door de politie. Burgemeester Bloomberg zei desgevraagd te betreuren dat de Amerikaanse wet niet streng genoeg is om op te treden tegen de handel: "Wij zijn in een vrij land." Overigens zei hij niet te weten "wie verachtelijker is", de verkoper of de koper van de souvenirs.

Mannen executeren schoolmeisjes

In de Indonesische provincie Atjeh hebben twee gewapende mannen twee schoolmeisjes van zestien en zeventien jaar uit een bus gehaald en geëxecuteerd. Het incident gebeurde woensdagochtend, en werd voltrokken voor de ogen van de andere busreizigers. De daders zijn op een motor gevlucht.

De militaire commandant van het district Pidie zegt dat de Beweging Vrij Atjeh (GAM) waarschijnlijk achter de slag zit, maar dat is niet bewezen.
Dit jaar zijn al meer dan negenhonderd mensen het slachtoffer geworden van het geweld.

Mensenrechtengroeperingen zeggen dat een deel van de aanslagen en moorden is gepleegd door Indonesische militairen die proberen de GAM zwart te maken en de onrust in het gebied te vergroten.

Scheermesje in verpakking van broodje

Michel_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In korenbroodje van de Albert Heijn in de Reguliersbreestraat in Amsterdam heeft een klant een scheermesje aangetroffen. De vrouw kocht het broodje dinsdag tijdens haar lunchpauze en vond het scheermesje aan de buitenkant van het bruine broodje.

De Albert Heijn heeft verklaard een onderzoek in te stellen naar de herkomst van het mesje. De broodjes worden door grote leveranciers aangeleverd en in de winkel afgebakken en ingepakt. Volgens hoofd kwaliteitmanager S. Hertzberger kan precies worden nagegaan waar een fout is gemaakt. Hertzberger:,,Ik ben blij dat de klant niet in het broodje heeft gebeten.''

Vlieger veroorzaakt stroomstoring

FlatErik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan 15.000 Brazilianen hebben zonder stroom gezeten nadat een jongen probeerde zijn tussen de hoogspannings-leidingen verstrikt geraakte vlieger terug te halen. Volgens de politie vloog de vlieger in brand toen de 12-jarige jongen de vlieger probeerde te bewegen waardoor een generator het begaf.

De aanliggende steden Morro Agudo en Orlandia in Sao Paulo werden getroffen door deze stroomstoring. De jongen heeft geen verwondingen opgelopen, maar volgens de doktoren is hij wel in een shock-toestand. Technici hebben binnen een half uur de generator gerepareerd.

Op dag 9 al het eerste BB-stelletje?

BB is natuurlijk niet compleet zonder een stelletje in het Huis. We tellen dag 9 en nu al kunnen we voorzichtig een stelletje aanwijzen.
Het is even na middernacht als Stefan en Daniela samen in de jacuzzi geisgnaleerd worden. Dit kun je zelf ook zien op de foto's van Reality die op het forum staan.

Het gesprek gaat over zoenen en seks, relaties, maar ook over hoeveel de medebewoners over hen roddelen en dat "de internetters nu wel zullen zitten te kijken". De twee zijn duidelijk nog erg bewust van de het feit dat ze niet alleen zijn. Na wat gevoos in de jacuzzi douchen de tortelduifjes gezamenlijk, en kruipen ze in een tweepersoonsbed dat buitenop de veranda voor hen klaar staat.

Helaas voor de kijkcijfers gebeurt er in dat bed niets anders dan slapen...
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.